Vi ska bygga hus!

6 mars 2014 2 av Tomas

Nu kan vi avslöja vårt största projekt hittills – vi ska bygga hus. Ett Trend Pulpet från Eksjöhus.

Eftersom vi väntar ett till barn och vårt nuvarande hus inte känns optimalt för en tvåbarns familj. Även om det bott mycket fler barn i huset samtidigt för länge sedan, så har tider förändrats och vi lever ju inte på 1800-talet längre. Därför började vi redan i höstas att snegla på hus med följande kriterier:

  • Huset måste vara lika stort som vårat idag (ca 161 m2)
  • Minst tre sovrum och ett arbetsrum
  • Öppen planlösning

Efter mycket tittande i olika huskataloger samt sökande på internet och ha snöat in på antalet kvadratmeter, så märkte vi ganska snart att kataloghusen med de areorna var alldeles för dyra för våran budget. Så därför lades hela projektet på is.

Villa Björkvik. Foto: Vårgårdahus.

Ända tills vi i oktober blev inbjudna på visning på ett Vårgårdahus i Linköping kallat Björkvik. Då detta var mindre än vi har idag (ca 140 m2), så var det inte så intressant, men vi tänkte att vi åker och tittar. Döm om vår förvåning att planlösning var så bra så att vi i teorin ändå skulle kunna klara oss på 140 m2. Likaså var inte priset särskilt högt för detta hus som kataloghusen vi frågat pris på tidigare. Visningshuset hade byggts för ett totalpris på 3,2 miljoner. Då vi inte hade någon tomt, så var det då dags att fundera ut vårat nästa steg.

Lyckan Funkis. Foto: Eksjöhus.

Några veckor senare blev vi inbjudna av Eksjöhus, då vi varit i kontakt med dem i ett tidigare skede för att fråga priser på andra hus, på visning av ett ännu något mindre hus kallat Lyckan Funkis på ca 130 m2. Planlösning var snarlik den på Björkvik, så vi blev väldigt intresserade av även det huset. Bonus på det var att Eksjöhus även förmedlade en tomt i Krokek/Kolmården som också vart högintressant. Så den 7 december slog vi till och la handpenning på tomten. Och nu har vi betalat den till fullo. När det gäller husvalet, så ändrade vi oss när vi tänkt efter om vi verkligen skulle klara oss som tvåbarnsfamilj på 130 m2. Så 20 m2 fick det bli extra och valet landade på Eksjöhus hus Trend Pulpet med tillkopplat garage.

Under “Byggbloggen” kommer ni få följa vår resa från tomtköp till att huset kommer stå klart för inflyttning.