Var är snickarna?

11 juli 2015 0 av Tomas

Nu när det är mindre än två månader kvar innan slutbesiktning kan vi ju inte låta bli och ställa frågan – var är snickarna?

När vi varit ute vid huset de senaste gångerna så har vi inte märkt av någon större aktivitet efter att Lelle, vår elektriker, lämnade huset andra veckan i juni. Självklart har vi full förståelse att snickarna behöver semester, men det känns ändå något stressande att inte veta om allt går enligt plan (även om vi fått bekräftat från NM Bygg att allt går enligt plan) så huset är 100% klart den 4 september. Nu är det ju fackmän också som är involverade så det tar ju kanske fem gånger så kort tid för dem att färdigställa jämfört med en amatörsnickare som en själv.

Det vi däremot reagerar mest på är den något knapphändiga informationen vi fått om när vi ska leverera inredning som vi själva ska fixa fram och få hjälp med installation. Vet inte om vi har för höga krav eller är alldeles för engagerade i husbygget jämfört med andra husbyggare, då vi inte sett några inlägg i några bloggar om något liknande, men förhoppningen är i alla fall att vi får några besked inom den närmaste veckan eller åtminstone veckan efter då snickarna borde komma igång då för vi i alla fall att målarna ska in vecka 31/32 för att börja måla.

Tiden springer fort nu och det märker vi framförallt med allt jobb som kvarstår med färdigställandet av vårt nuvarande hus. Där har vi ändå nästan en och en halv månad på oss “extra” från att vi flyttar in i nya huset innan vi behöver lämna över nycklarna. Då det är mycket enklare att måla och fixa inomhus när inga möbler är i vägen så har man ju möjligheten att göra dessa inomhusfix när man flyttat. Däremot fasadbyte, fönsterbyte och målning utvändigt är ju bäst att göra så fort som möjligt.