Semester 2017 1

Semester 2017

29 juli 2017 0 av Tomas

Sommarsmestern var ämnad för tre saker i år – nöjesresa, målning av fasad och vila. På det stora hela så fick vi nog med alla tre ingredienserna. Dock hanns inte all målning med som planerat på grund av en liten olycka.

Semester 2017 2

Disneyland Paris

Vi började vår semester med åka till Disneyland i Paris. Dels för att sonen tycker väldigt mycket om Musse Pigg och dottern fastnat för Mimmi. Vi vuxna tyckte även det skulle vara spännande se vad denna park skulle uppbringa. Ingen vart besviken. Sonen fick krama Musse, dock ville han inte träffa de andra figurerna. Dottern sträckte sig också till att krama Musse, men där gick gränsen. Hon var livrädd för de andra figurerna.

Åkattraktioner fanns det för alla åldrar, dock är ingen av oss några berg- och dalbana-entusiaster eller fritt fall-entusiaster så de åkattraktioner vi valde var det inte alltför mycket kö till. Till höjdpunkterna hörde självklart mötena med figurerna, men också de föreställningar och självklart paraden.

Semester 2017 3

25-års jubileumsföreställning Disneyland

I Paris finns även Walt Disney Studios Park och där var det mest åkattraktioner för tonåringar och äldre, dock så hade de en bustur bakom kulisserna vid en filminspelning där man hamnar mitt i specialeffekterna med regn, översvämning och brand. Sedan var vi även på en stuntshow där man fick vara med om en inspelning med bilar och motorcyklar som gjorde diverse konster. Barnen tyckte det var jättekul, trotts att de blev lite rädda vid avslutningen när det blev mycket pang pang och en motorcyklist gled genom en vägg av eld och började brinna (kontrollerat alltså).

Kan varmt rekommendera en tur dit. Vi lär definitivt åka dit igen när barnen blivit något äldre.

Efter Parisresan blev det en kryssning med goda vänner till Tallinn och sedan fick vi börja med sommarens största projekt – avsluta målningen av huset.

Då vi inte blev klara med målningen förra året av olika anledningar fick det bli en fortsättning på den delen denna sommar. Då barnen också var hemma dagtid tog jag själv på mig att måla det som återstod, dvs viss första strykning samt strykning nummer två. Det jobbigaste var nog att balanser på stegen på hög höjd för att måla pulpet takfotarna. Man visste att man levde då man på kvällen kände av i muskelgrupper man vanligtvis inte använder.

Semester 2017 4

Omplåstrade skador

Måndag-tisdag vår sista semestervecka hade vi organiserat med barnvakt så både jag och Emma skulle kunna få dubbelt så mycket gjort. Dock på tisdag lunchtid var olyckan framme. Jag hade ställt stegen i för låg vinkel för att kunna måla väggen vid ingången ovanför stegen för att slippa springa upp och ner. När jag plötsligt kände hur stegen svajar till som om någon började gå upp för stegen bakom en. Av rutin vänder man sig om vilket får stegen att svaja till ännu mer och stegen far iväg under mig. Själv landar jag på stegen på betongen. Som tur var vart inget brutet utan det blev bara två köttsår och avskalad hud på knät. Dock svullnade knät upp så det blev svårt att gå. Emma fick plåstra om mig och sedan fick det bli vila för min del. Som tur är har vi inte så mycket kvar att måla så förhoppningen är att vi ska hinna göra det på några helger i höst. Det är så här i efterhand man inser vad som skulle ha hänt, men som tur var gick ju allt bra.

Det största besvikelsen vart nog för barnen när de kom hem från mormor och morfar och fick nyheten att vi inte kunde åka till Astrid Lindgrens värld dagen efter. Barn har ju lite andra prioriteringar än vi vuxna. 🙂

Nu har livet gått tillbaks till normala med arbete och dagis. Har funderat på flera projekt som ska göras så det kommer förhoppningsvis bli lite mer aktivitet på denna blogg igen.