Rapport från bygget

27 juli 2015 0 av Tomas

I morse efter jag lämnat barnen på dagis passade jag på att åka förbi bygget då jag hade en stund över innan jobbet. På plats fanns nu två snickare så jag passade på och kolla med dem planerna för den närmaste tiden. Även om vi fått bekräftat från vise VDn att huset kommer stå klart till slutbesiktning har man ju fortfarande sina funderingar. Kan ju bero mycket på att man är förstagångsbyggare.

I alla fall så är målet att snickarna ska vara klara med OSB och gipsning av hela huset till slutet på nästa vecka. Och i mitten av nästa vecka räknar man med att målaren skall komma och börja sitt jobb. Plattsättaren beräknas också snart sätta igång så jag försökte få tag i chefen där idag, men han hade semester ytterligare en vecka. Förhoppningsvis hinner vi fånga upp honom eller plattsättaren som kommer göra jobbet innan han kommer igång så det blir rätt med hallgolvet, som vi för tillfället är mest oroliga för.

Ett framtida projekt kommer bli att isolera garageväggarna själva. Då snickarna egentligen ska spika upp OSB i garaget, så har vi bett dem att låta bli det så vi kan isolera själva och sedan själva sätta upp OSB och sedan gipsa. Detta var inga problem för dem. Snarare blev de glada av att slippa ett moment.

Rätt så produktivt möte ändå som resulterade med lite mer kött på benen. Får försöka titta förbi någon mer dag mot slutet av veckan för att kolla till hur det går.