Rama in tomten med staket 1

Rama in tomten med staket

10 april 2016 3 av Tomas

Nu har vi bott i huset i drygt ett halvår. Insidan var ju klar vid inflytt, men nu när sommaren börjar närma sig med stormsteg har det blivit dags att ta tag i utsidan. För att underlätta och inte behöva ha hundraprocentig koll på barnen och så vår hund kan vara ute själv blev årets första projekt att bygga staket.

Vi satte igång projektet strax innan påsken med att börja slå i jordankare i marken. Och i påskas började vi med att få upp staketet mot vägen. Förra helgen fick vi hjälp av Emmas pappa och kunde då nästintill färdigställa staket bakåt på tomten och igår kunde vi nästintill färdigställa staketet mot grannen. Förutom några trall som inte räckte så kan snart barn och hund vara ute utan att man behöver oroa sig att något ska hända.

Konstruktionen gjorde vi ganska enkel – jordankare, 70×70 stolp och sedan blandat 120×28 trallvirke och 45×28 staketribbor. Resultatet blir ett enkelt men i vårt tycke snyggt staket. Nackdelen skulle dock vara att det blev mer klättervänligt än vi räknat med.