Plantering av häck 1

Plantering av häck

11 november 2018 0 av Tomas

Efter att ha bott in sig nu i huset så fördes diskussionen hemma om vi skulle plantera en häck eller inte.

Vi fick rekommendation från mäklare när vi värderade huset vid inflyttning, men även förra vintern när vi värderade om huset för bankbyte.

Så innan sommaren började vi projekteringen av häcken. Vår tanke när vi flyttade in var först och främst ut mot stora vägen, men i och med ett bygge av ett boende på en tomt i närheten som skulle använda grannens väg som tillfart var vi tvungna att omvärdera och utöka planerna längs med hela vägen.

Så totalt 55 meter häck skulle sättas.

Plantering av häck 2Första tanken var att köra med en jordfräs och sedan gräva för hand och beställa plantor från typ Bauhaus, men då varken jag eller frun har någon erfarenhet av häckplantering så började vi titta på alternativ där vi kunde leja bort detta arbete. Tur var väl det då vi snart upptäckte när de satt grävskopan i backen att mot baksidan var det fullt med rötter i marken.

Något som skulle tagit oss kanske en veckas arbete tog för arbetarna ca 3 timmar.

Plantering av häck 3Och var köpte vi plantor ifrån? Jo, vi beställde allt enkelt och prisvärt från Thujor.se. Vi tog även med en försäkring där de kommer och täcker in häcken nu i vinter så vi skyddar den mot tjälröta.