Nu är vi fiberuppkopplade

7 juli 2016 0 av Tomas

Nu äntligen har vi blivit fiberuppkopplade. När vi byggde huset tänkte vi till och bad markentreprenören att lägga ett rör från mediaskåpet i tvättstugan till tomtgräns där det redan stack upp rör från kommunen. När vi skulle flytta in var vi inte riktigt säkra om vi skulle välja fiber eller kopparledning, då Telias kopparledning hade från-pris som var hälften så mycket som fiberinkopplingskostnaden. Men efter att ha fått en relativt hutlös offert (i vår mening då allt var förberett med rör etc) så bestämde vi i alla fall att välja fiber.

Resan till inkopplad och klar har varit lång dock. Under tiden har vi valt att köra trådlöst bredband via 4G vilket funkat till fullo förutom att oron att surfen inte ska räcka till varje månad alltid funnits med. Och i julas hände förstås det och självklart ville barnen kolla på Netflix just då. Annars har vi klarat oss med ganska stor marginal på 100 GB varje månad. Men nu kommer den oron att vara förbi.

I tisdags förra veckan fick vi påhälsning av Tjällmo Gräv som hjälpte oss få in fibern i huset. Tur i oturen hade det blivit fel när de blåst fram fibern till tomtgräns. Vårt rör från huset hade redan kopplats ihop med ett fiberrör från kommunen och hade de blåst in fibern genom det hade vi kunnat få in några liter vatten i mediaskåpet, men nu fick vi i alla fall hjälp att få in fiberkabel och allt i mediaskåpet på ett mycket professionellt sätt. Och nu har Svagströmsinstallatörerna avslutat jobbet med att montera in dosa och omvandlare i huset.

Så nu kan vi njuta av internet utan att oroa oss för att surfen inte kommer räcka till.