Kakelval

30 april 2015 0 av Tomas

Igår hade vi möte med Charlotte på Beijer i Norrköping för att göra våra kakelval till hall, tvättstuga, kök och badrum. Förutom de områden har vi planerat att sätta dekorsten bakom både kaminen samt baksidan av garderoben. Till det hade vi tänkt köpa själva från Bauhaus, men när vi fick se att Bricmate, som Beijer är återförsäljare åt, hade en dekorsten så kunde vi inte riktigt motstå, då det kändes som bättre kvalitet på stenen och samtidigt även snyggare. I och med detta ökade förstås prislappen.

Till hallen valde vi mörka matta 30×60 plattor från Höganäs och i tvättstugan tänkte vi oss 20×20 plattor också från Höganäs. I köket tänkte vi oss stavkakel i grått, så valet föll på Bricmates Sticks Limestone Light Grey. I barnens badrum tänkte vi oss mörka plattor från Höganäs på golvet (30×60 fram till duschen och 15×15 i duschen, men detta måste godkännas av plattsättare först) och på väggen bakom kommoden, WCn och duschen (dvs hela väggen mot vardagsrummet) 30×60 plattor samma som på golvet. På de resterande väggarna tänkte vi enkla vita plattor i 25×45. I vårt badrum tänkte vi oss samma färg både på golvet och väggarna. På golvet 15×15 och på väggarna 30×60. Och valet föll på samma sorts platta som i köket fast i en mörkare grå färg.

Tror allt detta kommer bli väldigt snyggt.

Vi vill inte lägga upp några bilder än då, detta endast är i planeringsstadiet och vi nu väntar på offerten från Beijer. Vi räknar med att detta kommer kosta en del utöver vad som är avsatt i offerten från NM Bygg, men i dagsläget vet vi inte hur mycket. Däremot så känner vi någonstans att vi vill ju välja något som vi blir nöjda med som kanske kostar en slant istället för att välja något billigt som vi inte blir 100% nöjda med. En vägg går alltid att måla om, om vi inte skulle bli nöjda med färgvalet, däremot kakel och klinkers är ju inte det lättaste att byta.

Vi återkommer när vi är klara med valen med lite bilder från respektive kakelfirmas hemsidor när vi bestämt oss.

På måndag är det fyra månader till slutbesiktning och vi längtar något enormt.