Imorgon slutbesiktning med Gar-Bo och bergvärme

2 september 2015 0 av Tomas

Då är vi äntligen nästintill i mål med vårt projekt för imorgon är det slutbesiktning med Gar-Bo. Detta är ingen direkt avgörande besiktning för om vi får flytta in utan mer en besiktning som säger om entreprenören gjort sitt jobb på rätt sätt.

På det stora hela kan vi säga att NM Byggs hantverkare och underentreprenörer har skötts sig jättebra. Det som vi upplevt struligt har varit att få information när saker och ting ska ske från kontoret. Självklart har vi full förståelse att det är jättesvårt att ge konkreta dagar eller veckor mitt under byggprocessen, men svaren vi fått har mer eller mindre kretsat runt att det inte kommer vara några problem att hinna klart etc. Vi hade nog efterlyst mer en strategiplan för hur de tänkt lösa vissa saker. Till exempel nu mot slutet blev borrningen av bergvärmen försenad på grund att bygganmälan till kommunen glömdes skickas in. Vi trodde fram tills igår att det skulle hinna borras innan kommunens slutbesiktning på fredag, men igår började vi inse att så inte skulle bli fallet. Så imorse ringde vi firman som skall borra och då besannades våra farhågor när vi fick reda på att borrningen inte var planerad förrän nästa vecka. Vår första tanke var då självklart – vi kommer inte kunna få flytta in på fredag. Så flera paniksamtal gick till NM Bygg (som egentligen redan började igår) som inte besvarades, vilket resulterade i att blodtrycket ökade en hel del. Senare på förmiddagen ringde dock faktist vice VDn tillbaka och förklarade läget och informerade att bergvärmepumpen gick att köra med elpatron så länge tills hålet blivit borrat. Denna information hade varit kanon att veta tidigare då vi inte har någon speciell kunskap angående bergvärmepumpar mer än bergvärme = varmt vatten och värme. Och utan borrhål antar man att det inte blir något varmt vatten eller värme. Så ett litet tips till någon entreprenör som kanske läser denna blogg – informera om eventuella problem och presentera strategin för att lösa dem om ni får frågan från kunden. Det är vad vi anser i alla fall.

Så imorgon blir det slutbesiktning med Gar-Bo och på fredag slutbesiktning med kommunen. Så förhoppningsvis kommer vi bli lyckliga ägare till ett färdigställt Eksjöhus Trend Pulpet på fredag (ja, eller egentligen är det väl banken som kommer äga större delen ett tag framöver).