Husresning

19 mars 2015 2 av Tomas
Första väggsektionen lyfts på plats
Första väggsektionen lyfts på plats

För att hinna med gick vi upp extra tidigt – nämligen 05.30 för att hinna klä på barnen och sedan dra iväg till tomten för att se på när det var husresning av vårt nya hus. Som vi har längtat till denna dag. När vi drog igång hela detta projekt i december 2013 kändes allt så himla långt bort, men nu har vi avverkat ännu en stor milstolpe i projektet. Nedräkningen till slutbesiktningen har börjat.

Kommer bli riktigt snyggt med pulpetnocken.

Strax innan sju dök vi i alla fall upp på byggplatsen och då hade de redan börjat lossa diverse material från lastbilen, men de hade ännu inte lyft av den första väggsektionen, så det fick vi faktiskt se. Snacka om häftig känsla. Jag, Tomas, behövde åka till jobbet och Emma behövde skjutsa Fritjof till förskolan, så vi var tyvärr tvungna att lämna bygget för en stund, men Emma återvände relativt snart för att fotografera hela processen. Jag däremot återvände en sväng på lunchen där vi bjöd byggarna på en välbehövlig lunch bestående av smörgåstårta med dryck till. Detta uppskattades enormt och det är något vi kan rekommendera alla som eventuellt bygger hus att bjuda på vid husresningen. Efter lunchen var det dags för mig igen att återvända till jobbet.

Barnens blivande rum

Efter jobbet dock återvände jag igen (man kan ju inte hålla sig borta) för att se framstegen och sanningen att säga är det otroligt vad mycket några duktiga hantverkare kan åstadkomma på en dag. När vi åkte hem vid sextiden höll de på för fullt med taket och de skulle hålla på ti

lls det blev mörkt. Sedan skulle de fortsätta imorgon igen med att färdigställa vädertätningen.

Nu börjar det dra ihop sig att välja kakel, tapeter och målarfärg. Spännande!

Fotogalleriet är uppdaterat med bilder från husresningen!