Högtalare beställda 1

Högtalare beställda

23 juli 2015 1 av Tomas
Högtalare beställda 2

System One IC670

När man bygger nytt kan man tänka till lite extra vad man vill ha och vad som kan vara praktiskt i framtiden. När vi låg i startgropen för detta projekt, så var vi hemma hos några vänner som byggt en likadan husmodell som vi bygger och då fick vi lite inspiration för vad man kan göra. De hade bland annat satt in högtalare i taket i köket. Jättesmart tänkte vi då musik och radio är ju något man ofta vill lyssna på när man lagar mat, likadant kan det vara trevligt med musik i badrummen och på uteplatsen. Så Lelle, vår elektriker fick jobba lite extra för att få till det för oss.

Högtalare beställda 3

Q Acoustics Qi1200

I köket sätter vi upp ett par System One IC670 och ett likadant par kommer sitta i vardagsrummet, men de kommer vara kopplade till surroundanläggningen. I badrummen föll valet på en Q Acoustics Qi1200 fukttåliga högtalare, som är så kallade singla stereohögtalare, i vardera badrummen. Med andra ord får man stereoljud ur en högtalare, vilket innebär att man slipper montera två högtalare i ett mindre rum.

På uteplatsen har vi inte bestämt ännu, så det får vi återkomma till.

Allt kommer drivas med en mindre stereo och en 4-zonväljare som heter System One SC4B.

Högtalare beställda 4

System One SC4B

Tilläggas bör att vi inte har testat högtalarna innan och vi har i dagsläget ingen som helst aning hur det kommer att låta från dem, så vi får lov och återkomma när vi fått allt installerat och klart. Det viktigaste har varit att få förberedelserna så som kabeldragning och lådorna installerade i huset innan allt spikas igen. Sedan får vi väl byta ut högtalare allt eftersom om det inte skulle bli bra ljud från början.