Elmöte avklarat

19 maj 2015 1 av Tomas

Igår hade vi elmöte i huset med vår elektriker Lelle. En riktig trevlig kille som verkade fatta precis vad vi ville ha.

Våra önskemål kanske inte var i de största klasserna, men det kändes ändå viktigt att gå igenom så mycket som möjligt med honom vad vi ville ha. Självklart drog det ut på tiden, så det blev ingen lunch för mig, Tomas, för att kunna hinna tillbaks till jobbet i någorlunda tid.

System One IC670 Slim i kök och vardagsrum

Ett av önskemålen som stör högst på listan är att vi kommer bygga in högtalare i taket i kök, bad och WC för att kunna få lite musik i dessa rum. Sedan tänkte vi installera högtalare i vardagsrummet även till hemmabion. Eftersom vi har snedtak, så tror vi att ljudbilden kommer bli rätt bra med högtalare i taket.

Q Acoustics Qi1200 fukttålig högtalare i badrummen

Ett annat önskemål var även att dra en HDMI-kabel från vardagsrummet till sovrummet för att sedan i förlängningen köpa en receiver som har HDMI med två zoner. Sedan även en RCA-kabel från vardagsrummet till klädkammaren där vi tänkte bygga upp en central som driver takhögtalarna i resten av huset.

Förutom högtalare och specialkablar gick vi igenom fönsterlampsuttag, spotlights i kök och badrum, extra vägguttag och tryckknappar, nätverksuttag och taklampsuttag.

Så nu väntar vi på offerten från Hasse Yngves Elservice vad kalaset kommer landa på.

Vi återkommer i ett senare inlägg när kabelkaoset börjar ta form.