Det börjar dra ihop sig till avrop

4 september 2014 0 av Tomas

Efter att idag fått det definitiva beskedet från WSP att vi inte behöver påla känner vi oss väldigt lättade. Detta innebär att vi kan göra avrop så fort vi har fått klart en punkt på agendan – marknivån.

tomten ligger 0,5-1 m under gatunivån har vi fått rådet av vår mäklare som kommer värdera resultatet för byggnadskreditiv och senare bolån att höja upp huset till gatunivå. Förutom det så måste vi ju ha en uppfart till garaget och sedan planerar vi ihop med grannen (som vi delar infart med) höja upp infarten och asfaltera den. Sedan har vi ju hela trädgården som behöver anläggas.

För att få någon som helst hum om kostnaderna har vi därför stämt möte med vår markentreprenör att träffas ute på tomten i nästa vecka för att diskutera fram alternativen.

Efter detta så ska vi sätta oss ned med vår säljare nästa fredag för att göra avrop på huset. Våra planer börjar ta form och bli verklighet! Denna dag som låg så långt borta i våras har vi nu kommit till.

Övrigt så rullar försäljningen av vår nuvarande bostad på. Förhoppningen är att vi kommer kunna skriva kontrakt med köparna även det i nästa vecka för att sedan lägga i en högre växel med renoveringen så det blir klart lagom till att köparna ska flytta in i november nästa år.

Det är en riktigt spännande resa vi har framför oss!