Dagen D 1

Dagen D

13 augusti 2014 8 av Tomas

Nu börjar byggprocessen rulla på i lite högre fart för att sedan återgå till styrfart. Det vi hela familjen väntar på är dagen D – dagen vi trycker på knappen eller snarare gör avrop på huset.

Dagen D 2Idag fick vi den nya köksritningen och vad våra ändringar skulle kosta. Även om vi valt till mera än vad som vad tänkt innan vi besökte HTH så visade det sig att köket skulle kosta 828 kronor billigare än vad vi trott. Inte illa att man lyckats pricka in summan så pass nära. De förändringar vi gjort är att istället för ett 50 cm högskåp, vitrinskåp och underskåp längst ut mot vardagsrummet har vi bytt ut detta till två 60 cm högskåp varav ett med inredning på bilden bredvid. Sedan kommer vi även ha en köksö på 160 cm med två 60 cm lådskåp med ett 40 cm “vanligt” skåp i mitten med popup eldosa. Sedan kommer vi även att klä in köksön med bänkskiva på sidorna. Tror det kommer bli riktigt snyggt när det blir klart. Sedan blev det även källsorteringskärlen under diskbänken som vi beskrivit i ett tidigare inlägg.

Denna vecka ska enligt uppgift WSP ha fullt upp på vår tomt och göra markprover. Då vi fått uppgifter av en granne att marken skulle behöva pålas vill vi vara säkra på så verkligen inte är fallet så vi kan lägga pengarna på roligare saker än järnskrot i backen. Vi håller alla fingrar och tår i förhoppningen att vi ska få ett positivt besked från dem nästa vecka.

För att hålla tidsplanen att få flytta in i vårt nya hus i början av oktober 2015 måste vi göra avrop i september. Med tanke på att allt verkar flyta på som det ska, så borde vi kunna hålla denna tidsplan, då vi lyckats sälja vårt nuvarande hus och i och med det måste lämna över nycklarna i mitten av november 2015.

Så dagen D närmar sig med stormsteg.