Byggstart

5 maj 2014 0 av Tomas

Inte riktigt byggstart än, men att det börjar bli dags blev vi varse om idag.

Dagen började i Stockholm med Emma skrivandes en tenta i Södertälje medan jag åkte och hälsade på nära vänner till familjen som även är Fritjofs gudföräldrar. De ska bygga hus i Göteborgstrakten så det blir en hel del prat om husbygge och erfarenheter när det gäller husleverantörer då de bygger med A-hus.

Efter att Emma skrivit klart åkte vi till Norrköping och tänkte vi skulle titta in hos Eksjöhus och se om våran säljare Susan var inne, men så var dock inte fallet. När vi dock återvände någon timme senare så var hon på plats. När vi började prata så fick vi reda på att leveranserna för årsskiftet redan börjat bokas hos Eksjöhus fabrik, så om vi ville hålla vår plan att bli klara till oktober 2015, så skulle vi behöva starta byggprocessen inom de närmaste veckorna för att få huset levererat i april nästa år.

Snacka om att vi blev förvånade och samtidigt mycket glada.

Då det känts som att det skulle bli en lång sommar med endast renovering av huset vi ska sälja så får vi faktiskt sätta igång med planeringen av det nya huset också. Annars hade vi fått göra det först efter sommaren. Känns lite som på julafton.

Så i slutet av maj ska vi nu träffa Susan igen, prata igenom allt och skicka in bygglovsritningarna. Känns riktigt kul att vi nu tar det symboliska första spadtaget.