Avrop avklarat

13 september 2014 0 av Tomas

Nu är vi ytterligare ett steg närmare vårt drömhus. I fredags var vi hos Eksjöhus för att göra avrop på huset. Det känns skönt men samtidigt pirrigt att ha kommit så här långt. Det som började som en dröm och en idé förra hösten har resulterat i att vi löper linan ut. Magiskt på något sätt.

Mora Rexx Shower Kit
FM Mattsson Takdusch Ebro

Avropet gick igenom varenda rum för att göra alla slutgiltiga förändringar som vi ville ha. Förutom det vi valde redan i december förra året när vi skrev kontraktet la vi till silverfärgade vindskiveplåtar, takdusch från FM Mattson till barnens badrum, takdusch och blandare från Mora till vårat badrum och sedan OSB till alla innerväggar.

Vi hade även diskuterat att isolera garaget, men med tanke på den verkliga extrakostnad det egentligen skulle bli, beslutade vi att skippa detta.

Dekorsten Linari Antracit

Likaså hade vi planer på att flytta på kaminen. Istället för att ha garderoben mot våggen i hallen har vi flyttat ut den mitt på golvet istället för att få en mer avdelad känsla mellan hall och vardagsrummet. Tanken var då också att flytta kaminen så den stod mot garderobens baksida och klä in baksidan med stenskifferkakel, men när vi började planera möblering så kom vi väldigt snart fram till att kaminen fick flyttas tillbaka till sin ursprungliga placeringen. Dock kommer garderoben fortfarande vara ute mitt på golvet och troligen fortfarande kläs med stenskifferkakel på baksidan. Likaså kommer väggen mellan arbetsrummet/sovrummet där kaminen nu kommer hamna kläs med samma kakel. Snyggt tror vi det kommer bli. En slutgiltig ritning kommer vi lägga upp så småningom.

Efter mötet med Eksjöhus så åkte vi till EM Möbler i Ljusfallshammar då de har mycket större visningsyta än EM Möbler i Norrköping och tittade på lite nya möbler till huset.