Flygresan till USA 1

Flygresan till USA

22 april 2019 0 av Tomas
Flygresan till USA 2
Två förväntansfulla barn på planet från Stockholm till München

Som vi berättat tidigare så fick vi ju för oss att åka til USA i december förra året. Då ingen av oss varit där tidigare så var det med både nervositet och spänning vi satte oss på planet på Arlanda den 2 december. Nervositeten var mest för att vi inte visste hur barnen skulle sköta sig sträckan.

I jakt på flygbiljetter drygt ett halvår innan lyckades vi säkra fyra biljetter med Lufthansa via vår favoritstad München för under 15.000 kronor vilket nog bör anses relativt billigt för att flyga till Miami.

Mellanlantiden i München var ca två timmar, men det var precis att det räckte för att kliva av planet från Stockholm, gå igenom passkontrollen och sedan genom säkerhetskontrollen för flyget till USA.

Då vi skulle flyga med världens största passagerarflygplan – Airbus A380 – så ville personalen att barnfamiljer skulle gå ombord först av alla. Och det märktes sedan att det verkligen tog dit att få på alla på det enorma flygplanet. Detta fick vi även erfara när vi skulle flyga hem, men det berättar vi mer om i senare inlägg.

När det gäller mat så bjöds vi på först en god lunch. Både jag och Emma beställde kycklingfilé och barnen fick var sin lasagne.

Med tanke på flygtiden på cirka 10 timmar fick vi underhålla oss med det stora arkiv av filmer och serier som flygbolaget erbjöd. Själv såg jag väl totalt 4 filmer under hela flygningen. Barnen hittade en hel del tecknat, men slocknade efter ett tag och sov lite middag på flyget. Själv har jag stora problem att sova på flygplan så jag fick lite lugn och ro en stund i alla fall.

Flygresan till USA 5

När vi började närma oss Amerikas kust så serverades det middag. Då fick man välja mellan vegetariskt och kött. Ännu en gång var maten riktigt bra för att vara flygplansmat.

Flygresan till USA 6

Efter ytterligare några timmar började vi äntligen inflygningen mot Miami International Airport. På det stora hela gick flygningen bra med barnen. Det var väl egentligen bara Matilda som blev rastlös de sista timmarna och bytte plats lite då som nu.

Efter att ha kommit ut från planet fick vi gå en lång bit till ankomsthallen och ställde oss snällt i kö till passkontrollen. Men vi blev snart invinkade att ställa oss i en annan kö och fick i och med det förtur genom passkontrollen. Allt gick jättesmidigt och när vi fått våra väskor och var på väg till biluthyrning kändes det nästan som det gått för smidigt och vi missat någon kontroll, men så var som tur vad inte fallet.

Flygresan till USA 7
Miami International Airport
Flygresan till USA 8
Big Mac i USA

När vi fått hyrbilen (och blivit påprackade en uppgradering som totalt sett säkert blivit dyrare än vad det skulle egentligen blivit) åkte vi till hotellet vid flygplatsen som vi skulle bo på första natten. Med tanke på att jag aldrig kört bil i USA eller i Miami var det ganska nervöst, men vi kom fram helskinnade och kunde checka in.

Flygresan till USA 9
En trött tjej

Då klockan var runt tolvtiden hemma i Sverige, men bara runt sextiden lokalt så åkte vi väg till en McDonalds för att få något i magen innan vi kraschade ner i säng.

Med tidsomställningar och allt vaknade dock Matilda redan vid tre-tiden lokal tid och började röja runt på hotellrummet.

Frukosten var väl sisådär (om man är van vid europeisk hotellfrukost), men det nödvändigaste fanns i alla fall.

Sedan startade vi vår bilresa till Orlando för vårt besök på Disney World.