Disney World, Orlando - Dag 2: Epcot 1

Disney World, Orlando – Dag 2: Epcot

22 april 2019 0 av Tomas

Dag 2 spenderade vi i parken Epcot, som dels består av information/åkturer som har med vår jord och göra och sedan ett område som heter World Showcase där man kan besöka olika länder med personal från just det landet, restauranger och byggnader.

Vi började dock dagen på restaurangen ‘Ohana, där vi fick träffa Musse, Lilo, Stitch och Pluto. Frukosten var riktigt utsökt!

Vår första anhalt i Epcot var att åka en attraktion som heter Soarin’ där man sitter i en stol och svävar över världen. Barnen var lite skeptiska, men vi försökte övertyga dem att det inte var farligt. Dock skrek Matilda under hela åkturen (och hon älskar ändå berg-och-dalbanor), så ungarna har fått oss att lova att aldrig mer åka denna attraktion om vi skulle åka dit igen, men det får vi väl se hur det blir med det.

Disney World, Orlando - Dag 2: Epcot 13
Piff
Disney World, Orlando - Dag 2: Epcot 14
Puff

Efter att ha strosat runt i Epcot och blivit fotograferade med vissa karaktärer så var det dags för lunch på Garden Grill, där vi fick träffa Musse, Piff och Puff. Maten serverades som buffet, men utan buffetbord. Det vill säga att de kom ut med en panna med lite blandat till borden så fick man säga till om man ville ha mer när det tog slut. Ganska finurligt uttänkt ändå.

Det man fick välja mellan var bland annat grönsallad, grillat kött med chimichurri, kalkonbröst, rimmad fläsk med äppelchutney, pommes, potatismos och den amerikanska specialitén Macaroni & Cheese.

Efter att jag och Matilda fått stå i kö länge för att träffa Joy och Sadness fick Fritjof sedan träffa Kalle.

Middag åt vi i Norska delen av World Showcase på en restaurang som heter Akershus Royal Banquet Hall. Och där fick vi träffa dessa prinsessor: