Fasadbyte

3 maj 2014 0 av Tomas

För några veckor kom jag och svärfar äntligen igång med bytet av fasaden på vårt nuvarande hus. Då Emma är höggravid med vårt nästa barn som kommer komma till oss den 16 maj, så är det renovering, markservice och ta hand om Fritjof för hela slanten. Något som är väldigt uttröttande, men något som ändå behöver göras.

När vi äntligen hade fått bort den gamla lockläkten och masoniten kunde vi nöjt konstatera att virket under var i sådant bra skick att vi bara behövde klä in med vindpapp, läkta och sedan på med den nya panelen. Fast hela operationen kommer inte vara “bara” klä in, läkta och spika på den nya panelen. Eftersom huset är från 1800-talet och flyttat en gång så är väggarna sneda och och det finns knappt några räta vinklar någonstans. Detta gör jobbet ack så mycket mer tidskrävande.

Fast tids nog ska vi väl bli klara med detta med, dock har vi tidspressen att tre sidor av huset minst måste vara klart till sensommaren när fotografen kommer komma och fotografera exteriörbilderna inför försäljningen av huset i maj nästa år.