Vill bara vakna upp ur denna mardröm

24 juli 2011 0 av Emma

Jag och Tomas vill just nu bara vakna upp ur den mardröm vi för tillfället lever i. Under natten mellan torsdag och fredag så var det värsta åskovädret i denna del av landet. Vi båda vaknade av en ordentlig smäll. Måste slagit ner någon stans i närheten kom vi fram till. Vi blev då av med all el i huset och Ludde skakade av rädsla. Vi somnade senare om med en skräckslagen hund emellan oss och i tron att nästa morgon skulle elen vara tillbaka. Men icke hade fortfarande ingen el på morgonen, så vi fick inte det livsnödvändiga morgonkaffet. Ringde innan vi åkte till jobbet till vårat elbolag för att felanmäla elavbrottet. De var senare ute och kontrollerade och drog slutsatsen att vi hade el. Konstigt! Men senare förstod vi varför.

Vid ett tiden på natten så hände nämligen det man inte trodde kunde hända en själv. Åskan slog ner i skorstenen på vårt uthus. Men detta fick vi inte reda på förens det blivit ljust och min far hade undersökt den saken. Skorstenen blev klyvd på mitten av kraften i blixten. Det hade vi väl kunnat leva med. Men den kraft som bildades vid nedslaget gjorde att det mesta blev urbränt. Elen utomhus försvann helt och maskiner inomhus så som till exempel datorer och modem blev förstörda. På lördagsmorgonen så märkte vi också att i till följd av åskovädret och nedslaget inte hade något vatten.  Nu pågår en genomgång av alla maskiner för att undersöka vad som klarat sig och vad som gått sönder.

Med tiden vi förstod vad som hade hänt och vad som kunde ha hänt så kom chocken. Luften har gått ur oss och vi känner att det räcker nu. Nu vill vi bara vakna upp ur den här mardrömmen!