The Lincoln Lawyer

11 juni 2011 0 av Tomas

Igår gjorde vi det vi hade egentligen planerat att göra i måndags. Efter jobbet igår möttes vi upp i Stockholm och åkte sedan ner till Heron City och åt en god grillbiff på Amazon, tog det lugnt några timmar för att sedan se den film vi väntat på länge – The Lincoln Lawyer.

Filmen är baserad på Michael Connellys bästsäljande roman I Lagens Limo som handlar om Mick Haller (spelad av Matthew McConaughey i filmen) – en hal och karismatisk försvarsadvokat som jobbar från baksätet på sin Lincoln. Han dras in i en förrädisk härva av svek och mord när hans livs fall dimper ner framför motorhuven. Rikemanssonen  Louis Roulet (spelad av Ryan Phillipe i filmen) står åtalat för mordförsök på en ung kvinna och pengar är  inget som står i vägen för han ska frikännas. Men när Mick tar sig an  Roulet som klient sätter han i gång ett händelseförlopp som hotar hela  hans existens och snart visar det sig att han bara är en bricka i ett  infernaliskt spel.

I andra roller återses bl.a. Marisa Tomei, William H. Macy, John Leguizamo, Michael Peña och Bob Gunton. Både jag och Emma tyckte att det var en högst sevärd film och för en gång skull hade filmskaparna ändå följt boken så gott som hela filmen.